تاسیسات ساختمان
تاسیسات ساختمان از موارد مهم و حیاتی در ساختمان محسوب میشود. در زمان ساخت و احیای یک بنای ساختمانی (مسکونی، تجاری، صنعتی و…)در مرحله اول باید به بخش تاسیسات آن توجه شود که اعضای خانه و یا کارمندان در محیط کار باید احساس آرامش در آن محیط داشته باشند.
تاسیسات ساختمان شامل فراهم آوردن سیستم و تجهیزات سرمایشی، گرمایشی، الکتریکی، تهویه مطبوع، آب، گاز، سیمکشیهای برق و… میشود. همچنین مربوط به ایجاد شرایط حرارتی، دیداری، شنیداری و بهداشتی برای ساکنین ساختمان میباشد. که در هنگام ساکن شدن و استفاده از تجهیزات احساس آسایش و راحتی در ساختمان داشته باشند.
سیستمها باید بهدرستی طراحی شوند تا در هنگام استفاده در مدت زمان طولانی راندمان قابل قبولی داشته باشند. همچنین سیستم ها و تجهیزات باید با ساختار ساختمان هماهنگ باشند. ایجاد فضای آرام و قابل قبول در ساختمان هنگام ساخت بر عهده مهندسان و معماران حرفهای میباشد.
احتمالا با لوله کشی و انواع تاسیسات آشنایی داشته باشید. تاسیسات در واقع استفاده از تجهیزات مهندسی بهطور اصولی در ساختمان میباشد. همچنین شرایط اقلیمی و آب و هوایی نیز در انتخاب تجهیزات مناسب تاثیر دارند.
مطلب مرتبط: نمایندگی تراست شیراز
بهینه سازی مصرف انرژی و طراحی بهینه سیستمهای تهویه مطبوع تاسیسات ساختمان:
با توجه به افزایش مصرف انرژی در سطح جهانی و اهمیت کاهش هزینههای انرژی در صنایع مختلف، بهینه سازی مصرف انرژی و طراحی بهینه سیستمهای تهویه مطبوع تاسیسات ساختمان به عنوان یکی از مهمترین موضوعات در این حوزهها مطرح شده است. سیستمهای تهویه مطبوع با توجه به نوع فعالیت در محیط کار و تعداد افراد حاضر نیاز به تنظیم و کنترل دما، رطوبت و تهویه مناسب دارند. با بهینه سازی مصرف انرژی و طراحی بهینه سیستمهای تهویه مطبوع، میتوان به کاهش هزینههای انرژی و افزایش کارایی تاسیسات ساختمان و در نتیجه بهبود شرایط کاری و سلامت کارکنان در محیط کار و ساکنین محلهای مسکونی کمک کرد.
بررسی چیستی طراحی بهینه تاسیسات ساختمان:
در تکنولوژی موضوع بهینه سازی مصرف انرژی و طراحی بهینه تاسیسات ساختمان، روشهای مختلفی برای انجام این کارها مطرح شده است. برخی از این روشها عبارتاند از:
- استفاده از سیستمهای مدیریت انرژی (EMS)
- استفاده از سیستمهای خنک کننده هوا با بازده بالا
- استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع با تکنولوژی جدید
هدف:
هدف، بهینه سازی بررسی و مقایسه روشهای مختلف بهینه سازی مصرف انرژی و طراحی بهینه تاسیسات ساختمان در محیط کار و محل زندگی است. در این مقاله مزایا و معایب هر یک از روشهای مطرح شده برای بهینه سازی مصرف انرژی را شرح میدهیم.
روشهای بهینه سازی مصرف انرژی و طراحی بهینه تاسیسات ساختمان:
استفاده از سیستمهای مدیریت انرژی (EMS):
سیستمهای مدیریت انرژی (EMS) با کنترل هوشمند مصرف انرژی و کاهش آن، برای بهینه سازی مصرف انرژی در سیستمهای تهویه مطبوع استفاده میگردند. این سیستمها با جمع آوری دادههای مربوط به دما، رطوبت و تهویه درون ساختمان و بررسی اطلاعات از نظر اقتصادی، میتوانند به صورت خودکار تنظیمات مورد نیاز را انجام دهند. این سیستمها قابلیت تنظیم در فصول مختلف سال بر اساس نوع فعالیت در ساختمان را دارند و از این طریق میتوان بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش هزینهها را به دست آورد.
استفاده از سیستمهای خنک کننده هوا با بازده بالا:
استفاده از سیستمهای خنک کننده هوا با بازده بالا به منظور بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش هزینههای تاسیسات ساختمان، میتواند موثر باشد. این سیستمها با استفاده از فناوریهای جدید از جمله سیستمهای ازت گرمایی و سیستمهای فرآیند جذب حرارت، قابلیت تولید انرژی با بازده بالا را دارند و در فصول گرم سال به دلیل بازده بالای خود، میتوانند به صورت موثری در کاهش هزینههای سیستمهای تهویه مطبوع و بهینهسازی مصرف انرژی مؤثر باشند.
مطلب مرتبط: تراست